Spustih slušalicu i zapucah u špajzu, po brašno...

Zamijesim tijesto od brašna,malo soli,malo ulja i vode. Obrađeno tijesto podijelim na loptice

pomoću oklagije razvijem lopticu u manju jufku...

malu jufku malo pomastim uljem, razmažem ulje po cijeloj jufci,prstima napravim reljef da bi se lakše razvlačila

jufku prebacim na sto prekriven stolnjakom, razvučem je i obrežem krajeve. Po dužini je presječem na jednake dijelove, poredam smjesu od mesa..

pomoću stolnjaka rolam jufku, presjecem je i motam male zvrkove..

ispečem burek, malo ga pomastim ucvrkalim maslacem, vrelom mesnom juhom, vratim u pečnicu da upije juhu,omekša. Uz svaku pitu obavezno serviram povlaku i kiselo mlijeko.
Ko voli neka izvoli. :)
Sirnica u zvrkove
Isti postupak kao za burek u zvrkove,jedino je nadjev drugačiji- mladi sir,povlaka i samo jedno jaje.Umjesto drugog jajeta dodala sam malo heavy creama.

zvrkovi spremni za pečenje...

pečene zvrkove sam malo pošpricala ucvrkalim maslacem pa zalila čistim mlijekom,ponovo vratila u pećnicu na minut dva..i to je to. :)

supica

salatica
i prođe još jedan dan u mojoj kuhinji...
Sretna sam što još uvijek mogu podijeliti moju hranu sa voljenim osobama.
*
2 comments:
Jao, sto bih ja volela da sam ti voljena osoba :))) Ovi zvrkici mi poterase vodu na usta, a razvucena kora puko divljenje! Svaka cast!
Mozes postati voljena osoba :)).
Hvala mamajac,strpljenje i praksa daju rezultate.Moram priznati da je nekad davno ta kora bila kao poderane gace ;), a kilogrami i kilogrami brasna zavrsili su u kanti za smece. Sva sreca da moj pokusni kunic(muz :)) ima celicni zeludac i mnogo strpljenja;).
Post a Comment